Marketeers investeren meer in E-mail Marketing en social media in 2013

Dec 28, 2012   //   door Redactie   //   emailstatistiekenblog  // 

E-mail marketing, social media en mobile marketing blijven groeigebieden voor marketing investeringen in 2013.

Het marketingbudget groeit in 2013. 89 procent van de ondervraagden geeft aan eenzelfde of groter bedrag aan marketing te besteden.  55,5 procent van de marketingafdelingen zal extra investeren in e-mail marketing, gevolgd door social media met 42,8 procent en mobile marketing met 42,8 procent en zoekmachine marketing 39,8 procent.

Extra investeringen in e-mail marketing en social media

In het onderzoek, gehouden door de Amerikaanse e-mail service provider Strongmail geeft aan dat 45 procent van de marketeers zijn budget wil vergroten in 2013.

De e-mail marketing investeringen gaan richting in de groei van het Social media kanaal (via e-mail) waar 46,2 procent van de ondervraagden extra in investeert en promotionele e-mail met 38,8 procent. 36,6 procent zal extra investeren in E-mail Lifecycle programma’s en 34,7 procent in hun nieuwsbrieven.

De waarde van het e-mail kanaal en social media

Volgens het onderzoek wordt de waarde van e-mail als kanaal met name in de vorm van het bouwen aan klant loyaliteit en retentie (69,4 procent) en het verhogen van awareness (50,1 procent). Omzet genereren wordt door 45 procent als één van de belangrijkste waarden van het e-mail kanaal gezien.

Ter vergelijking in hetzelfde onderzoek komt omzet slechts bij 12,1 procent als belangrijke waarde van social media. In social zijn  het echter ook het bouwen van awareness (65,2% procent) en klantenbinding (49,98 procent), die de lijst aanvoeren.  4,6 procent is nog niet helemaal zeker wat nu de waarde van e-mail is voor zijn bedrijf, ditzelfde geldt voor 11,3 procent met betrekking tot social media.

Life cycle e-mail investeringen

Marketeers willen extra budget in de categorie e-mail marketing life cycle programma’s besteden aan Winback en heractiverings acties (63,3 procent) en welkomstprogramma’s (59,8%). Daarna komen replenishment programma’s (36,9 procent).

35,8 procent wil meer investeren in  het terughalen van de shoppers die hun winkelwagentje hebben verlaten met cart abandonment e-mails. 20,8 procent doet iets extra’s voor de verjaardag van hun ontvangers door meer te investeren in verjaardags- en jubileum e-mails.

De onderdelen van Life cycle email waar meer in wordt geïnvesteerd

In een aantal branches zijn reviews en  rankings erg van belang. Denk bijvoorbeeld aan e-commerce, retail en travel. 32,6% investeert extra in deze vorm van event driven life cycle e-mail in hun programma.

Uitdagingen voor 2013

De integratie van klantendata komt in meerdere onderzoeken terug als e-mail marketing uitdaging, zo ook in het 2013 Marketing Trends Survey onderzoek van Strongmail. 45,6 procent van de ondervraagden geeft aan dat de integratie van klantendata een van de grootste uitdagingen is. Gevolgd door het ontbreken van voldoende resources en personeel (39,5 procent)  en integratie met andere marketing kanalen zoals mobile en social (35,7 procent).

Content management wordt genoemd als uitdaging door 34,2 procent van de marketeers. Eventueel toegenomen kosten van e-mail marketing is slechts voor 13 procent een uitdaging.

Bron: Strongmail – 2013 Marketing Trends Survey

Leave a comment